5 tips på bra sajter med gratisbilder

Det bästa är vanligtvis att ta egna bilder, det blir mer genuint och personligt men det är inte alltid det räcker till så idag ger vi 5 tips på bra sajter med gratisbilder.

Bra sajter med gratisbilder 

“En bild säger mer än 1000 ord” är säkerligen ett ordspråk du hört sedan långt tillbaka och faktum är att det fortfarande gäller – särskilt på sociala medier. Det första din blick faller på när du surfar är på bilden! Väcker denna intresset forskar du vidare i vad texten beskriver. Därför är det viktigt att ni som företag har proffsiga och bra bilder. Säkert förstår ni att dåliga bilder, otydliga motiv och dylikt kommer sänka trovärdigheten – om det inte är denna sida av ert företag ni vill visa…

Det man då kan göra för att få de bästa bilderna är att anlita en fotograf. På så vis kan ni bygga upp en bildbank och skapa ert content utefter detta. Saknas det kapital eller önskar ni bara något som “blandar upp” ert informationsflöde, då finns det flera sajter med gratisbilder till er hjälp! Dessa bilder är tagna av fotografer som gärna delar med sig och är således inte skyddade av någon copyright, man kallar dessa för royaltyfria bilder. Det man måste ha i åtanke är att använda just dessa bilder för att veta att man har gjort rätt, ta absolut inte en bild från Google!

Använder du dig av bilder från en köpsajt så har fotografen sålt sina rättigheter till den sidan, i gengäld får fotografen pengar. På gratissajter kan man välja att skänka en slant om man vill eller så kan man ge “credit” till fotografen i sin text, men detta är valfritt och det är fotografen medveten om.

5 tips

  1. pexels.com
  2. unsplash.com
  3. pixabay.com
  4. lifeofpix.com
  5. grizzlybear.se

Nu vet ni hur ni hittar bra sajter med gratis bilder, vill ni ha hjälp med andra saker kring content (innehåll) så kontakta oss

Sprid ordet