Styrelsemedlem med digital expertis

Anlita en extern styrelseledamot från Digtory

Det har på senare år blivit tydligt att styrelser behöver mer stöttning för att helt förstå den påverkan digitaliseringen har på företag. Enligt en undersökning gjord av Dagens Industri saknar nästan 8 av 10 styrelsemedlemmar digital bakgrund. De utmaningar som en digital förändringsresa innebär kan vara svåra att förstå för de som inte arbetar i branschen och bristen på digital kompetens kan få ödesdigra konsekvenser. Därför kan nu Digtory erbjuda möjligheten att anlita en extern styrelsekompetens inom digitaliseringens utmaningar.

DIGTORY

Digital kompetens - även i styrelsen

I vår ordinarie verksamhet bemannar vi marknadsavdelningar med digital kompetens. För ett par år sedan utbildades några av våra resurser till att kunna vägleda och stötta frågor som rör digitaliseringens utmaningar i externa styrelser. 

I dag är det väldigt blandat hur mycket digital kompetens man har bland styrelsens ledamöter och ordförande. Vi på Digtory coachar och vägleder allt från ledning till resurser som sitter i teamen och jobbar ute bland företagen, och vi ser att det finns ett tydligt behov av mer stöttning från styrelsen i frågor som rör den digitala resan.

Helena Hjalmarsson Marketing Executive & Senior Digital Business Developer på Digtory
20 års erfarenhet av

Digitalisering

Helena Hjalmarsson som styrelseledamot med fokus på hållbar digital utveckling

Helena Hjalmarsson, som är vår främsta resurs inom ämnet, har jobbat i snart 20 år inom digitaliseringens utmaningar. Hon avslutar precis sitt uppdrag som ordförande i Marknadsföreningen i Jönköping efter 9 år i styrelsen, varav 3 år som ordförande. Hon är nu tillgänglig att börja jobba mot olika verksamheter som styrelseledamot, gärna mot företag som står inför en digital förändringsresa.

Redan från start intresserade hon sig för företag inom industrin, men har jobbat med blandade branscher – alltid med samma fokus: “hållbar digital utveckling och kommunikation”.

Helena kan fungera som en länk mellan styrelsen och ledningen för att underlätta kommunikationen under er digitala transformation.

Helena, Anna och Martina driver i dag koncernen Digital Talent Group AB med dotterbolagen Team Digtory AB och Dogmania AB. 

Helena agerar ordförande i koncernbolaget och i Digtory, men är också vår marknadschef och digital affärsutvecklare. Hon brinner för kompetensutveckling och projektstyr ämnen och/eller agerar länken mellan styrelse och ledning gällande frågor som digital infrastruktur, digital transformation, digital tillväxt, varumärkets utveckling i styrelsen, hållbar digital affärsutveckling och kommunikation.

Mer ingående information om vilka företag Helena har jobbat med under sina snart 20 år lämnas på begäran.

Läs mer och connecta med Helena på LinkedIn

bg480_3
Adress

Kompanigatan 7
553 05 Jönköping

+46 (0)36 777 94 50

hello@digtory.se

Kontakta oss

Använd kontaktuppgifterna eller formuläret nedan om du har frågor eller funderingar. Vi återkommer till dig så snart vi kan.

kontakt
Varför ska ni
välja oss?

Du kan knappast hitta någon med mer hjärta, med mer passion och med mer vilja att nå de mål som sätts upp. Vi vill hitta bästa lösningen för varje specifik verksamhet. Vi jobbar inte utifrån någon mall eller paketlösning och vi går alltid “all in” för att teamkänslan ska infinna sig både internt och med våra uppdragsgivare.