SEM (Google Ads)

Lönsam digital annonsering

Öka din ROI med genomtänkta annonser och ett helhetsgrepp på den digitala kommunikationen. Vi har över 18 års erfarenhet av Google Ads (tidigare Google Adwords), och jobbar även med Microsoft Ads (Bing) som ett komplement. Tillsammans med er tar vi fram den bästa lösningen för just er verksamhet utifrån både syfte och budget där vi ser över hela er webbstrategi tillsammans med betald annonsering.

Google Ads - Var där dina kunder finns

Vi hjälper er att nå ut och att driva relevanta besökare till er webbplats.

Google Ads är den digitala tjänst/kanal som passar de flesta verksamheter. Många av oss människor googlar efter det vi vill ha och du vill ju att ditt företag ska synas när de googlar efter just det som du erbjuder, eller hur?

Hur lyckas man då med sökmotormarknadsföring? Det beror såklart på vad du vill få ut av den. Det finns många mål och syften med att använda sig av Google Ads, vanligtvis vill man få fler kunder/sälja mer. Då fokuserar vi oftast på konverteringar, att besökaren köper något eller fyller i ett formulär på din hemsida till exempel. Men det är viktigt att hemsidan speglar annonsens innehåll, för att kvaliteten på annonsen ska bli bra och kostnaden så låg som möjligt. Detta är faktiskt indirekt en konvertering, och ett starkt varumärke kommer leda till konverteringar över tid, och i andra kanaler om det finns.

Oavsett syfte så utgår vi alltid från att försöka nå relevanta personer för den aktuella verksamheten som vi jobbar med och få dem att klicka på de annonser som vi skapar. Inget företag är för stort eller för litet, vi ser utmaningen i alltid att kunna leverera bra siffror tillbaka.

Att arbeta med Google Ads, Microsoft Ads och annonskampanjer överhuvudtaget är inte ett engångsarbete. Kontot, strukturen, kampanjer, säsonger, budgetar, sökord, budstrategier, tillägg, utveckling etc är ett arbetssätt som ska underhållas varje vecka/månad för att nå bästa resultat. Därför sätter vi upp ett förslag på vad vi anser att det tar att underhålla kontot utefter den målsättningen som vi fått. Med andra ord kan vi jobba olika mycket för olika kunder beroende på hur stor synbarhet och resultat man faktiskt vill ha.

Vad gör vi?

Vi börjar alltid med att ställa frågor och ta fram syftet med din sökordsmarknadsföring. Vi kan också göra en enklare eller mer komplex analys av ert befintligt konto. Utifrån det kan vi ta fram en strategi, bygga upp en kampanjstruktur och/eller jobba operativt med kontot.

Olika kampanjtyper

Google Ads har olika kampanjtyper. Det vanliga är Sök men det finns också Shopping som vanligtvis användas inom e-handel. Vi har också Display där man arbetar liknande bannerannonsering på diverse sajter och appar. Vi har också nya kampanjtypen Performance max som är en kombination av de olika kanaler Google tillhandahåller. Vi har självfallet även YouTube och lite andra. Vad som är bäst för just er verksamhet hjälper vi er med att förstå.

Jag vill veta mer

Fyll i nedanstående så återkommer vi så snart vi kan. Obligatoriska fält är markerade med en *