Analys & Kravställning

Kravställning

Framtagning av nya system eller att bygga hemsida är ofta ett komplicerat projekt som det investeras mycket pengar i. Ofta är det många system som ska kopplas ihop, och många funktioner som måste tas i åtanke. Vi har lång erfarenhet av kravställning för såväl plattformar som systemintegrationer, och kan hjälpa dig att få det du faktiskt behöver. Vi ser också till att stora fel undviks i ett tidigt stadie av projektet genom tydliga styrdokument. Ett fel som upptäcks under test eller ute hos kund kostar beställaren 200 gånger mer än när det upptäcks i kravställningen. Om ett fel kostar 1 000 kronor att rätta under kravställningen kostar det 200 000 kronor att rätta det i test eller hos kund.

Vår erfarenhet och kunskap av analys och kravställning tillsammans med era tankar och idéer ger er riktigt bra förutsättningar att lyckas med ert digitala utvecklingsprojekt. Oavsett om det innebär att skapa hemsida, starta e-handel, om du är ett stort eller litet företag.

Vårt motto är alltid att en kravställning ska inte bara hjälpa dig att hitta rätt lösning och leverantör utan ge er ökad effekt och lönsamhet.

Analys och kravställning

Kravställning av e-handel, hemsida och IT-system.

I en drömvärld grundar sig alla marknadsföringsinsatser i analys. Oavsett om det gäller implementation av nya system, att ta fram en ny hemsida, eller att få ut det mesta av marknadsföringsbudgeten, så är det alltid en fördel att börja med att analysera sitt nuläge och sin vision. Var befinner vi oss nu, och var vill vi vara om X antal år? Vi analyserar just ert flöde och trafik för bästa möjliga system och kanal, anpassat för er målgrupp. Vi kan även ta fram målgruppsanalyser och konkurrentanalyser för att stärka ert löpande marknadsföringsarbete. Med insikt och kännedom kring våra målgrupper och konkurrenter kan vi säkerställa att våra insatser och vår budget placeras där de faktiskt gör skillnad.

Tänk inte bara på funktioner

När vi skapar kravställningar för bland annat hemsidor så tänker inte vi bara på smarta och enkla funktioner. Vi tänker på hur du ska använda systemet och att ni ska jobba så effektivt som möjligt. Därför försöker vi baka in all “klassisk SEO” som title, description, rubriksättning, bilder, länkar och texter som standard och automatiskt. Vi utgår från funktionella och ickefunktionella krav och våra projekt är så kallad agil kravställning.

Det är en fördel om systemet kan jobba mer automatiskt med detta och du kan fokusera på att driva relevant trafik, konvertering och merförsäljning.
Tillsammans tar vi fram skisser och ritningar på hur vi vill att sidan ska se ut. Med vår kunskap om objektplacering kan vi säkerställa önskad effekt av hemsidans innehåll.

Leverantörer och systemkopplingar

Vi hjälper er inte bara med att skissa och ta fram funktioner, vi ser även över hela flödet. Med erfarenhet och kunskap går vi noggrant igenom alla kravställningar och moment med både er, och er nuvarande/blivande leverantör för att processen ska vara så effektiv som möjligt. Om ni vill kan vi även att ta in offerter för ändamålet och kan hjälpa till att utvärdera dessa.

Analys utan kravställning?

Måste man göra en kravställning till sin analys? Nej absolut inte. Vi kan analysera och skapa diverse rapporter eller underlag för att ni ska kunna jobba vidare med ert dagliga arbete. Rapporter anser vi är ett hantverk och högst individuellt för företag, därför har vi inte färdiga mallar utan vi skapar dessa utifrån den lagda eller önskade mätplanen som ni har. Har ni ingen mätplan så hjälper vi givetvis er med det så att ni kan fortsätta analysera och jobba på rätt sätt.
Jag vill veta mer

Fyll i nedanstående så återkommer vi så snart vi kan. Obligatoriska fält är markerade med en *