Så gör du för att byta namn på Facebooksidan

Det är många som har problem med att byta namn på Facebooksidan. Förr kunde man byta ganska enkelt och namnbytet gick igenom snabbt och smärtfritt. Facebooks regler har blivit allt hårdare. Det hela bottnar i att de inte vill att man har ett namn på en sida, får en drös med följare och sedan byter till något helt annat och därmed “lurar” följarna. I detta inlägg tänkte jag dela med mig av mina bästa tips för att byta namn på sin Facebooksida.

3 tips för att byta namn på Facebooksidan

Vill du göra ett namnbyte på din Facebooksida så följer du så klart Facebooks instruktioner för detta men om det inte fungerar, så kan du följa något av mina tips här nedan. Observera att det kan vara olika vad som fungerar i fall till fall.

  1. Gör namnbytet i steg.  Behåll gamla namnet medans du lägger till nya, exempelvis “Nya namnet fd Gamla namnet”. Efter ett tag kan du ta bort gamla namnet. Låt det gå ett bra tag emellan. Facebook vill inte att du ändrar namnet för ofta.
  2. Om du får en avisering kan du överklaga men även om du inte får en avisering så kan du höra av dig till Facebooks support och förklara namnbytet samt bifoga ett bevis. Exempelvis registreringsbeviset från Bolagsverket.
  3. När jag en gång skulle byta namn på Facebooksidan åt kunds vägnar, så fungerade inget av ovanstående. Jag kontaktade då Facebooks support för annonsering (det är en annan support än den vanliga). Jag berättade att jag ville lägga pengar på annonsering för denna Facebooksida men att det inte går för att den har fel namn. Detta fick Facebook att omgående ringa mig från London och de löste namnbytet på bara ett par minuter. Bra att veta! Om du annonserar för en större slant så kan du att få en egen kontaktperson hos Facebook.

Dessa tips är sådana som har fungerat för mig och andra genom åren. Tänk på att Facebook ändras sina riktlinjer, regler och funktioner konstant. Det som fungerade igår fungerar kanske inte imorgon. Om du tycker det känns krångligt att hänga med i Facebooks (och övriga digitala världens) snabba svängar så hjälper vi på Digtory dig mer än gärna. Kontakta mig på anna@digtory.se för mer information eller läs mer hur vi jobbar.

Lycka till med namnbytet på din Facebooksida!
/Anna

Sprid ordet