På Digtory så jobbar vi mycket med utbildningar. I detta inlägg tänkte jag fokusera på den sociala medier-utbildning som jag har haft ett par gånger. Den har varit väldigt omtyckt så därför vill jag tipsa om den för även om vi inte har någon öppen utbildning just nu så kan jag skräddarsy en med liknande upplägg till dig.

Social Media Manager är en uppdragsutbildning, vilket innebär att man har möjlighet att ta med sina egna projekt in i utbildningen. Det gör att man får med sig väldigt mycket konkret och att det inte bara blir teoretisk kunskap eller exempel som är svåra att applicera i verkligheten.

Utbildningen passar alla som idag jobbar med någon form av digital kommunikation eller som vill göra det, och känner att man behöver utveckla kunskapen inom just sociala medier i marknadsföringssyfte.

Detta går vi igenom i vår sociala medier-utbildning:

  • Framtagning social media-strategi inkl contentplan
  • Hur man får fram sina målgrupper och hur man skapar personas
  • Content för sociala medier – Hur man skapar innehåll som når ut och som får målgruppen att bli engagerade
  • Hur man kan jobba med/skapa bilder och rörligt material
  • Grunderna i Google Analytics för att kunna sätta upp mål, förstå var allt finns man behöver för att kunna skapa rapporter
  • Mäta och utvärdera resultat för vidareutveckling
  • Teoretisk kunskap inom: Linkedin, Instagram, Facebook, Youtube, Google My Business osv. För och nackdelar med olika plattformar – Var bör man finnas? Smarta tips och knep för hur man får framgång i respektive plattform.
  • Budgetering och ekonomisk planering av rörliga kostnader och tid internt, ev externt
  • Få kunskap om hur man bäst planerar arbetet internt och externt

Referenser

Jag har fått mycket positiv feedback från tidigare deltagare. Andreas på Ydre-Grinden säger exempelvis så här:

En fantastiskt inspirerande och rolig kurs som utmanade mig själv till att verkligen bli bättre på sociala medier. Kursen gav mig handfasta tips på hur jag ska tänka utifrån mitt perspektiv och inte bara rent generellt. Anna är otroligt duktig på det hon gör och hon brinner verkligen för detta vilket smittade av sig. En kurs jag gärna går igen bara för att det var så kul.

Vill du eller ditt företag ha en skräddarsydd sociala medier-utbildning eller någon annan utbildning inom digital marknadsföring så kan du kontakta mig på anna@digtory.se så sätter jag ihop ett förslag till er. Läs gärna mer om våra utbildningar: digtory.se/utbildningar

Ha en fin dag!
/Anna Wildefjord